Veel gestelde vragen

Wat gebeurt er als ik verkeerde gegevens invoer?
U bent verantwoordelijk voor de invulling van de gegevens van de persoon over wie u informatie opvraagt. Zijn de ingevulde gegevens niet juist of volledig, dan kan dat problemen geven en leiden tot incomplete rapportage. U zult dan de gegevens moeten verifiëren en een nieuwe aanvraag moeten doen. U heeft geen recht op restitutie van het door u betaalde bedrag.

Welke bronnen worden geraadpleegd?
Jezelfscreenen.nlraadpleegt zowel openbare bronnen als semi openbare bronnen. Onder andere met name: Kamer van Koophandel, Kadaster, Rijksdienst voor Wegverkeer, verscheidende Handelsinformatiebureaus, Google en Bing.

Kan ik zelf informatie opvragen bij de bronnen?
Uit enkele bronnenal dan niet betaalde bronnen als KvK, RDW en Google kunt u zelf informatie opvragen. Andere bronnen kunt u alleen raadplegen wanneer u bevoegd bent een overeenkomst af te sluiten en een webservice aansluiting heeft..

Heb ik Recht op Correctie?
De bron waaruit Jezelfscreenen.nl de gegevens ophaalt is verantwoordelijk voor de juiste registratie. Mochten de gegevens niet correct zijn dan kan door u zelf om aanpassing verzocht worden. Jezelfscreenen.nlzal de contactgegevens van de bron op aanvraag doorgeven.

Wat gebeurt er als bronnen niet up to date zijn?
De afzonderlijke informatiebonnen zijn zelf verantwoordelijk voor de juistheid en actualiteit van hun registraties. Mocht informatie aantoonbaar niet juist of actueel zijn dan bent u in de gelegenheid zelf contact op te nemen met het handelsinformatiebureau. Wij verstrekken u in die uitzonderlijke gevallen de juiste contactgegevens. (Zie ook: Heb ik recht op correctie)

Wat gebeurt er bij storingen?
Bij technische storingen staat het proces van rapport samenstellen tijdelijk on hold. Zodra de storing is verholpen wordt de rapportage hervat en gecompleteerd.

Wordt hetzelfde persoonsrapport meerdere keren verstrekt?
Bij iedere aanvraag worden op dat moment alle gegevens die in het rapport verwerkt worden opgehaald uit de tientallen bronnen. Het rapport wordt niet bewaard en opnieuw aan u verstrekt. Wel worden sommige gegevens digitaal gelogd zodat voor verificatiedoeleinden nagegaan kan worden uit welke bronnen de informatie is opgehaald. De gelogde gegevens worden 1 maand bewaard.

Ik kan 24/7 informatie aanvragen! Kan ik ook 24/7 de helpdesk bereiken?
Onze telefonische en online helpdesk zijn tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur) bereikbaar. Ten alle tijden kunt u uw (dringende) vragen per mail aan ons richten. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Wat is een gebruikelijke termijn voor periodieke screening?
Wij adviseren jaarlijks opnieuw te screenen. In een jaar kunnen (privé) omstandigheden aanzienlijk veranderen wat kan leiden tot een ander rapport. Om hierin accuraat en consequent te zijn kunnen wij er voor zorgen dat dit periodieke screening proces geheel automatisch verloopt.

Is Jezelfscreenen.nl in overeenstemming met de Privacy Wetgeving?
De gegevensverstrekking moet in overeenstemming zijn met het doel waarvoor zij is verzameld. Aangezien u informatie over uzelf opvraagt voldoet u aan alle voorwaarden. Wij hebben een externe Functionaris Gegevensbescherming aangesteld die als verlengstuk van het AP, Autoriteit Persoonsgegevens, fungeert en aan wie u vragen met betrekking tot privacy kunt stellen.




Laatste update 24-01-2017 15:59:32